• banner
  • banner

HVA ER MIKROFIBERHÅNDKLÆR?

2021-1-26-13-59-2

Mikrofiberhåndklær endrer måten du rengjør hjemmet og kjøretøyene på.De ultrafine fibrene gir mange fordeler uansett hvordan du bruker håndklærne.Disse absorberende, hurtigtørkende mikrofiberhåndklærne vil få jobben gjort!Bestilling av engros mikrofiberhåndklær i dag.

Hva er mikrofiberhåndklær?

Hva er egentlig mikrofiber?Hvis du ser på en mikrofiberklut, tror du kanskje at den ser ut og føles lik et bomullshåndkle.Det er imidlertid noen tydelige forskjeller.Navnet gir et hint om hva som gjør materialet annerledes.Fibrene som utgjør materialet er veldig tynne.Mikrofiber varierer i tykkelsen på fibrene basert på hvordan det er produsert, men det kan i gjennomsnitt være mellom 10 og 50 ganger tynnere enn et hårstrå.Mikrofiber kan ha omtrent 200 000 fibre som dekker hver kvadrattomme.

Den tynne fiberen starter som en blanding av polyester og polyamid, som er et annet navn for nylon.Polyester er et sterkt, slitesterkt materiale som hjelper mikrofiberen å holde seg godt.Polyamiddelen av stoffet hjelper med absorberingsevnen og gjør at håndklærne tørker raskt.De nøyaktige forholdene mellom disse to materialene kan variere fra produsent til produsent, men de fleste mikrofiberkluter bruker begge.Etter å ha blitt vevd sammen, deles fibrene fra hverandre for å gjøre dem veldig fine.Hvis du ser på fibrene under et mikroskop, vil du se at de ser litt ut som stjerner.De ender opp enda finere enn tråder av silke, og fibrene er mye tynnere enn bomull.

Den nøyaktige tykkelsen på fibrene varierer mye fra produsent til produsent.Fibre som måler 1,0 denier eller mindre regnes som mikrofiber, men noen av de beste mikrofibermaterialene har en måling på 0,13 denier.Noen produsenter produserer også ulike produkter med varierende mål for å håndtere ulike jobber.

Fordi fibrene er så tynne, er det mange flere av dem enn du finner i bomull og andre håndklær.Det økte antallet fibre gir større overflateareal på mikrofiberkluten, noe som øker effektiviteten ved rengjøring.

Fordeler med mikrofiberhåndklær

De fleste opplever at mikrofiberhåndklær rengjør og tørker bedre enn andre materialer, spesielt papirhåndklær.Hvis vi bryter ned de spesifikke egenskapene til disse håndklærne, kan vi finne årsakene til at folk ofte foretrekker dem til rengjøring.

Fordeler med å bruke mikrofiberhåndklær inkluderer:

oAbsorberingsevne:Strukturen til mikrofiber gjør håndklærne svært porøse, noe som gjør dem svært absorberende.Fibrene kan absorbere så mye som syv til åtte ganger vekten.Du kan tørke opp søl eller tørke av overflater du rengjør veldig raskt.

oHurtigtørkende:En annen fordel med den porøse designen er at mikrofiberhåndklær tørker raskt.Hvis du bruker håndklærne ofte til ulike rengjøringsjobber, er den raske tørketiden en klar fordel neste gang du trenger det.Når håndkleet blir mettet, vri vannet godt ut, og det blir relativt tørt med en gang.

oMykhet:Mikrofiberhåndklær er myke å ta på.Denne mykheten gjør dem behagelige å bruke og trygge for en rekke overflater.

oMiljøvennlig alternativ:Hvis du bruker papirhåndklær eller andre engangs rengjøringsprodukter, genererer du mye søppel.Når du bruker mikrofiberkluter, kan du gjenbruke dem hver gang du rengjør.De er relativt enkle å rengjøre også, så de kan bli mye brukt.

oRensing av smuss og bakterier:De fine fibrene på mikrofiber gir mer overflate, så skitt og til og med noen bakterier fester seg lett til fibrene.Mikrofiber ser ut til å ha en smuss-attraktiv effekt som tar opp smuss og får det til å feste seg, slik at du ikke bare skyver det rundt overflaten.Du kan effektivt rengjøre ulike overflater med mindre innsats enn mange andre typer rengjøringsverktøy.

oStatisk ladning:Med så mange ender i den delte mikrofiberen, skaper kluten naturlig en statisk ladning fra at de gnis sammen.Den statiske ladningen hjelper til med å plukke opp smuss og annet rusk, og skitten forblir der til kluten er vasket.

oRedusert rengjøringsmiddel:Fordi mikrofiber er så effektivt til å plukke opp smuss, kan du ofte tørke opp overflater uten å bruke rengjøringsmidler eller såpe.Denne fordelen betyr at du kan slippe unna med færre kjemikalier i hjemmet ditt.

oRengjøring av små rom:De fine fibrene i mikrofiber kan hjelpe deg med å rengjøre på små rom.De små fibrene når inn i sprekker og sprekker som andre rengjøringsverktøy kan savne.Stjerneformen på trådene hjelper dem også å nå bedre inn i de små områdene.

oLevetid:Mikrofiberkluter kan vare gjennom gjentatt vask.De varer ofte gjennom så mange som 1000 turer gjennom vaskemaskinen.Med så lang levetid får du pengene dine ut av disse effektive rengjøringsverktøyene.

2021-01-26-14-04-170

Bruk mikrofiberhåndklær til å vaske bilen

I tillegg til å være nyttige for rengjøring i huset eller på kontoret, er mikrofiberhåndklær veldig populære for rengjøring av biler.Absorberingsevnen er en av de viktigste tingene som gjør mikrofiber tiltalende når du detaljerer et kjøretøy.Mikrofiberhåndkleet ditt kan raskt tørke av vannet fra bilen etter at du har vasket det for å forhindre flekker.Du kan også bruke mikrofiberhåndklær til selve rengjøringsprosessen i stedet for en svamp eller annen klut.

Start med å lage en bøtte med varmt såpevann.Dypp mikrofiberhåndkleet ditt i såpevannet.Start på toppen av bilen, vask hver seksjon med mikrofiberkluten.Arbeid på én seksjon om gangen sikrer at du dekker alle overflatene, slik at hele bilen ser skinnende og ny ut.

Når du tørker av bilen, hold hånden flat oppå mikrofiberhåndkleet.Dette gir deg mer kontakt med overflaten, slik at du kan rengjøre bedre.Beveg deg i en sirkulær bevegelse.Du bør legge merke til at mikrofiberhåndkleet tar opp skitt og fjerner det fra bilen i stedet for å flytte det rundt fra en del av bilen til en annen.

Dypp mikrofiberhåndkleet tilbake i såpevannet regelmessig.Dette hjelper til med å bli kvitt noe av skitten håndkleet fanger mens du rengjør kjøretøyet.Skyv kluten i vannet for å løsne skitten.Ta et nytt håndkle hvis bilen din er ekstra skitten, og kluten mister sin effektivitet.

Når bilen din er helt ren, skyll den godt med ferskvann fra slangen eller bøttene.Fortsett å skylle til du er sikker på at det ikke er mer såpe igjen på bilen.Å skylle såpen helt bort er nøkkelen til å unngå en stripete finish.Det er best å starte på toppen og jobbe deg nedover, slik at såpen ikke spruter tilbake på en del etter at du har skylt den.

Tørk bilen med mikrofiberkluter

Et annet viktig skritt for å forhindre flekker og striper er å tørke bilen for hånd i stedet for å la den lufttørke.Det er her et friskt mikrofiberhåndkle kommer godt med.Å ta tak i et friskt, rent håndkle forhindrer at gjenværende såpe kommer tilbake på bilen og forårsaker striper.

Plasser håndkleet på bilen med hånden flat.Start på toppen av bilen, tørk hver seksjon med håndkleet åpent og flatt for å maksimere overflatekontakten og fremskynde tørkeprosessen.

Etter hvert vil mikrofiberhåndkleet ditt sannsynligvis begynne å bli mettet.Den kan holde opp til 7 eller 8 ganger vekten i væske, men den når maks på et tidspunkt.Stopp av og til for å vri ut så mye vann som mulig.På grunn av sin unike design blir mikrofiberen overraskende tørr og er fortsatt svært absorberende.

Hvis håndkleet begynner å bli skittent av rester, skyll det raskt i litt friskt, rent vann.Vri ut det overflødige, og fortsett å tørke kjøretøyet.Du må kanskje gå over kjøretøyet en gang til for å fjerne gjenværende fuktighet på bilens overflate.

Andre bruksområder for mikrofiberhåndkle

Bildetaljer er en populær bruk for mikrofiberhåndklær, men det er mange måter å bruke disse praktiske klutene på hjemme eller på kontoret.De fungerer for de fleste rengjøringsformål i alle miljøer.

Andre bruksområder for mikrofiberhåndklær og kluter inkluderer:

oTørkingssøl:Den høye absorpsjonsevnen gjør mikrofiber til et ideelt materiale for søl.Oppbevar håndklærne på kjøkkenet, arbeidsområder og andre steder der det er sannsynlig at søl.Du kan absorbere væsken raskt før den sprer seg eller lager et større rot.

oTørrstøvende overflater:Fordi mikrofiberen er statisk ladet, gjør den en god jobb med å tiltrekke støv på bilderammer, hyller og andre overflater i hjemmet ditt.Det fanger støvet i stedet for å bare skyve det rundt eller få det til å falle på andre overflater.Hvis du har mikrofiberkluter, trenger du ikke rengjøringsmidler for støvtørking.

oTørking av benkeplater på kjøkkenet:Effektiviteten til mikrofiber gjør det til en ideell måte å rengjøre benkeplatene på.Du kan tørke opp mange søl uten engang å fukte håndkleet.Hvis du har en gjenstridig søl, fukt mikrofiberen litt for å rengjøre den.Siden mikrofiber også fanger noen bakterier, kan bruk av det til å rengjøre kjøkkenet ditt bidra til å eliminere bakterier for å holde benkeplatene sanitære.

oRengjøring av alle baderomsoverflater:Et annet sted som har godt av en god rengjøring er badet.Ha mikrofiberhåndklær for hånden som kun brukes til rengjøring av baderomsoverflatene.De er også gode for å tørke opp vannpytter etter dusjer fordi de er så absorberende.

oTørk av områder som ofte berøres:Dørhåndtak, lysbrytere og lignende overflater får mange berøringer hver dag.Det legger opp til mye smuss, bakterier og annet rusk.Rengjør dem regelmessig med mikrofiberhåndklær for å minimere spredning av disse forurensningene.

oRengjøring av vinduer uten striper:Mikrofiberens hurtigabsorberende natur gjør den ideell for rengjøring av vinduer uten striper.Du kan kanskje polere vinduene rene uten rengjøringsmiddel.

oTørkeapparater:Fjern skitt, støv og annet rusk fra apparatene dine med mikrofiber.

oRengjøring av gulv:Hvis du ikke har noe imot å gå ned på hender og knær, kan du tørke opp gulvene med mikrofiberhåndklærne.Fukt håndkleet litt for å fjerne smussmerker.

oEventuelle rengjøringsjobber når du vanligvis bruker papirhåndklær eller andre kluter:Mikrofiber er egnet for stort sett alle rengjøringsjobber du har rundt hjemmet eller kontoret.

Tips for bruk av mikrofiberhåndklær

Du kan bruke mikrofiberhåndklær til enhver rengjøringsjobb, men de trenger litt pleie.Når du tar vare på mikrofiberhåndklærne dine holder de seg bedre og varer lenger, slik at du maksimerer investeringen.

Bruk disse tipsene for å utnytte mikrofiberhåndklærne dine best mulig:

oVask dem regelmessig:Regelmessig vask holder mikrofiberhåndklærne dine friske og klare for neste rengjøringsjobb.

oMinimer fuktighet:Hvis du fukter håndkleet for å tørke av en flekk, bruk bare en liten mengde vann.Fordi mikrofiberen er så porøs, skal det ikke mye vann til for å gjøre den til et effektivt rengjøringsverktøy.Overmetning av håndkleet kan gjøre det mindre effektivt og føre til at håndkleet skyver skitt rundt i stedet for å plukke det opp.

oFargekode:Hvis du bruker mikrofiberhåndklær til forskjellige jobber, kjøp flere forskjellige farger for å forhindre krysskontaminering.Bruk én farge mikrofiberhåndklær for biler, én farge for bad og en annen farge for kjøkken.Du kan enkelt se hvor hvert håndkle går for å forhindre spredning av bakterier eller bakterier til forskjellige områder av hjemmet.

oUnngå sterke kjemikalier:Mens mikrofiber tåler bruk med mange kjemikalier, er det best å unngå alt som er hardt, for eksempel kjemikalier med syre.Mikrofiber er i utgangspunktet laget av plast, så ikke bruk noe som kan skade plast.Mikrofiberkluter er veldig effektive til å rydde opp smuss uten rengjøringsmiddel, så du trenger kanskje ikke noe i det hele tatt.

Ta vare på mikrofiberhåndklærne dine

Regelmessig rengjøring av mikrofiberhåndklær er viktig for å vedlikeholde dem.De er effektive til å plukke opp smuss og bakterier, så du bør vaske dem ofte for å bli kvitt disse forurensningene.Vasking holder håndklærne flotte samtidig som de gjør dem mer hygieniske.

Når du vasker mikrofiberhåndklær, vask dem alene.Loet fra andre klær og forskjellige typer håndklær kan feste seg til mikrofiberen hvis du vasker dem sammen.Selv små biter av bomullslo kan sette seg fast i de små fibrene i håndklærne dine og gjøre dem ineffektive.

Bruk disse retningslinjene for vask:

o Vask mikrofiberhåndklærne i varmt vann.Unngå varmt vann.

o Bruk en liten mengde av et skånsomt flytende vaskemiddel, ikke et vaskemiddel i pulverform.

o Unngå tøymykner og blekemiddel.Begge kan redusere effektiviteten til håndklærne og forkorte levetiden.

o Tørk mikrofiberhåndklærne på lav varme uten tørkeark.Små partikler fra tørketrommel kan sette seg fast i fibrene i kluten, noe som kan gjøre den ineffektiv.Enhver type tøymykner, inkludert tørketrommel, kan også påvirke den naturlige statiske ladningen til stoffet, noe som reduserer dets effektivitet når det gjelder å plukke opp smuss.

o Mikrofiberhåndklær tar ofte bare noen få minutter å tørke.Sjekk tørrheten til håndklærne med jevne mellomrom for å unngå å holde dem i tørketrommelen lenger enn nødvendig.

2021-01-26-14-04-170


Innleggstid: 25. mai 2021